L’experiència laboral de “La Dipu et beca”

L’experiència laboral de “La Dipu et beca”

Més de 4.100 jóvens de la província s’han beneficiat aquest estiu de les beques formatives que ha impulsat la Diputació de València mitjantçant el programa “La Dipu et beca”.  

Tots ells, majors de 18 anys i cursant ensenyances oficials com Cicles Formatius de Formació Professional o ensenyaments universitaris oficials de Grau, Diplomatura o Llicenciatura, Ensenyances Artístiques Superiors o Màster oficial impartit per les Universitats, han pogut reforçar el seu aprenentatge en llocs de treball referents als seus estudis. “Estem aprenent coses que a la carrera són més teòriques”, assenyala Alba Chover, jove d’Albal, estudiant de Periodisme i que està desenvolupant les seues pràctiques en Ràdio Sol.  

Ràdio Sol, l’emissora municipal d’Albal, compta aquest estiu amb tres becaris de “La Dipu et beca”, però no són els únics jóvens beneficiats en la localitat de l’Horta, un total de 24 albalenses, dels més de 1.200 estudiants de la comarca, realitzen les seues pràctiques formatives en diferents departaments de l’ajuntament, no només a l’àrea de Comunicació sinó també en les de Personal, Urbanisme, entre d’altres.  

Alex Mocholí, estudiant de Comunicació Audiovisual, un altre dels becaris de Ràdio Sol, està exercint de tècnic i també locuta les notícies, per a ell aquestes pràctiques “són molt interessants i les valore molt perquè m’està ajudant moltíssim a agafar experiència”.  

El seu company d’estudis i pràctiques, Nacho Company, cobreix les notícies i ell és, també, el reporter gràfic, qui s’encarrega d’aconseguir una galeria d’imatges.  Captura de pantalla 2015 08 01 a las 8.04.15 580x323 Lexperiència laboral de “La Dipu et beca”

Nacho valora positivament aquestes pràctiques d’estiu. “He d’admetre – comenta- que esperava menys, m’agrada molt tot el que estic aprenent. La veritat és que estem fent més coses de les què esperaba”.  

D’altra banda, dels 376 estudiants que estan desenvolupant les pràctiques en la comarca de Camp de Túria, 14 becaris són els que ocupen diversos llocs en els departaments de l’Ajuntament de Bétera.  

Ángela Artuñedo, jove beterana, ha finalitzat enguany el seu grau en Relacions Laborals i Recursos Humans i està fent les seues pràctiques de “La Dipu et beca” en el departament de Personal del seu consistori. “Valore positivament – afirma- aquestes pràctiques, és una experiència única, no tot el món pot arribar a treballar a un Ajuntament”.  

En el departament d’Informàtica del consistori de la localitat del Camp de Túria es troben dos joves en pràctiques. Carlos Javier González, graduat en Enginyeria Informàtica i actualment cursant el màster d’Enginyeria Informàtica, i Cristian Aguilar, qui després de finalitzar el grau mitjà d’Informàtica estudia el superior.  

Ambdós beterans destaquen el que estan aprenent aquest estiu i agraeixen la formació que estan rebent per part dels seus tutors. “És una experiència més per a continuar aprenent coses i tindre un poc més en el currículum, ja que en els treballs busquen experiència”, comenta Aguilar. González, al seu torn, expressa la seua satisfacció. “És una bona manera de formar-se perquè en la carrera no t’ensenyen açò, i m’ha vingut molt bé per a soltar mà amb els ordinadors”, argumenta.  

En el departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Bétera es troba Paula García, estudiant de Disseny Gràfic, i és l’encarregada de confeccionar els cartells de festes, la publicitat i l’agenda cultural de Nadal. A més també és l’encarregada de dissenyar el logotip amb el nom del municipi, que presidirà la web del consistori. “Estic molt contenta, és una bona experiència i, a més, estic aprenent com reaccionar quan em manen un treball i saber com realitzar-ho”, confessa.  

Captura de pantalla 2015 08 01 a las 8.04.29 580x324 Lexperiència laboral de “La Dipu et beca”

 

Totes aquestes beques han sigut possibles gràcies a què la Diputació de València ha destinat enguany un pressupost de 3.000.000 euros al programa de pràctiques formatives en els ajuntaments.  

La corporació provincial ha repartit les subvencions o beques entre els municipis segons la seua població: quatre beques als municipis de menys de 3.000 habitants; set beques a les localitats d’entre 3.000 i 5.000 habitants; una beca per cada 600 habitants en les poblacions d’entre 5.001 i 50.000 habitants; i en les majors de 50.000 ciutadans 75 beques, excepte la ciutat de València que se li ofereixen 150 beques. 

Etiquetas

Si te gusta el artículo, ¡compártelo!!

Sobre el autor

Author Gravatar
La Dipu En la Red

Artículos relacionados