La nova Diputació es proposa impulsar noves mesures contra la violència masclista

La nova Diputació es proposa impulsar noves mesures contra la violència masclista

La diputada d’Igualtat de la Diputació de València, Isabel García, ha llegit a la finalització del ple de la corporació valenciana un manifest de repulsa dels assassinats de dones ocorreguts durant els últims mesos en tot el territori nacional.

García ha agraït a tots els grups polítics amb representació en la institució la unió en aquest aspecte tan dramàtic de la societat, com és el maltractament de les dones.

Manifest

El text consensuat per tots els representants arreplega una sèrie d’acords com la reposició de partides pressupostàries, retallades en els últims anys, dirigides a prevenir i assistir a les víctimes de violència masclista i, a més, crear una Unitat de Coordinació contra la Violència de Gènere en totes les comunitats autònomes.

A més, s’acorda la creació d’un fons de recolze en tots els ajuntaments per a reforçar la xarxa de serveis públics, impulsar el paper que exerceixen els serveis socials municipals i centres de la dona així com engegar l’Acompanyament Judicial Personalitzat per a informar a les víctimes durant tot el procés de denúncia.

Així mateix, el manifest contempla establir certs protocols i activar el Pla Nacional de Sensibilització i Prevenció de la Violència de Gènere. Un altre dels acords radica a establir un Pla Integral per a prevenir, protegir i reparar el dany a menors víctimes de feminisme i la necessitat de formar en matèria de violència masclista a tots els magistrats, advocats, forenses i equips psicosocials que intervinguen en els jutjats especialitzats en tal finalitat.

Compromís de la Diputació de València

De la mateixa manera, la diputada Isabel García ha manifestat que el pròxim 7 de novembre la façana de la Diputació lluirà una pancarta violeta amb el lema “Contra les violències masclistes” i, a més, promourà aquesta mesura per tots els ajuntaments valencians perquè cobrisquen les seues balconades o façanes amb una bandera del mateix color.

Manifest complet

Etiquetas

Si te gusta el artículo, ¡compártelo!!

Sobre el autor

Author Gravatar
La Dipu En la Red

Artículos relacionados