El Museu d’Etnologia organitza la II edició de «Els pobles de Mèxic en el Dia de difunts»

El Museu d’Etnologia organitza la II edició de «Els pobles de Mèxic en el Dia de difunts»

El Museu Valencià d’Etnologia exhibirà un altar de morts mexicà en els patis i recrearà la celebració de la Nit i el Dia de Difunts en la segona edició del cicle «Els pobles de Mèxic en el Dia de difunts», que estarà obert al públic a partir d’aquest divendres 23 d’octubre fins a l’1 de novembre.  Es realitzaran tallers infantils de catrinas-calaveritas per a públic familiar a les 12:30. A més, es representarà l’espectacle musical Dia de Difunts en el qual s’explicarà la història del dia dels difunts a Mèxic.

Cada societat aborda la mort dels sers estimats d’una forma peculiar, però tots aquests costums enfonsen les seues arrels comunes en una de les creences més atàviques, constants i reincidents de la humanitat: que la persona no desapareix amb la mort, sinó que inicia un trànsit cap a un altre lloc.

A l’altre costat de l’Atlàntic, a Mèxic, s’instal·len altars domèstics en honor dels morts de la família o d’algun personatge important, amb plataformes en les quals es dipositen ofrenes florals i aliments. Curiosament, aquesta tradició mexicana té la seua semblança amb els panellets, fogasses, ossos de sant, coques de carabassa, de panses i nous o fruita seca que són degustats la nit de Tots Sants a València. Perquè també en la província es prenien refrigeris i col·lacions després de l’enterrament, costum que s’ha perdut.

Cafè Teatre en la Beneficència

La Cia Aèria Teatre actuarà el divendres 23 d’octubre a les 23:00 en el Pati 1 del Centre Cultural La Beneficència. L’entrada és gratuïta, però l’aforament limitat. Les entrades es poden reservar prèviament en el hall de la Bene de dimarts a diumenge, de 10:00 a 20:00.

 Amb els seus peculiars temes, la Cia Aèria Teatre proposa un espectacle on el motor és la música i el vehicle, la rialla i l’humor.

 

Etiquetas

Si te gusta el artículo, ¡compártelo!!

Sobre el autor

Author Gravatar
La Dipu En la Red

Artículos relacionados