Alpuente recupera i promociona el Camí Reial amb l’ajuda d’Imelsa i el Patronat de Turisme

Alpuente recupera i promociona el Camí Reial amb l’ajuda d’Imelsa i el Patronat de Turisme

Les brigades forestals de l’empresa pública de la Diputació de València Imelsa treballen en la neteja i condicionament de la ruta coneguda com Camí Reial, que recorre 40 km en el terme municipal d’Alpuente.

L’alcaldessa en funcions, Ana Belén Varea, explica que «es tracta de recuperar i posar en valor una senda que està lligada a la història i a la cultura del nostre municipi. El Camí Reial es pot convertir en un dels principals actius turístics del poble, ja que és una ruta que passa per paratges de gran bellesa i és apta per a tot tipus d’edats, ja que el desnivell del terreny no supera el 4%».

Varea indica que «el treball de les brigades d’Imelsa està sent fonamental per a afavorir el pas dels vianants», i assenyala que «en tractar-se d’una extensió considerable, s’ha optat per actuar en funció de la prioritat dels treballs i atendre primer els trams que més requereixen la intervenció dels brigadistes».

El coordinador general de les brigades forestals d’Imelsa, Salvador Femenia, destaca que «el simple fet que siga un lloc pel qual passa una gran quantitat de gent ja suposa un increment del risc d’incendi, per la qual cosa és molt important fer un bon treball de neteja i manteniment. Si a més el treball silvícola permet recuperar actius culturals com el Camí Reial d’Alpuente, el servei a l’Ajuntament encara és més complet, ja que repercuteix directament en el turisme».

App per a telèfons inteŀligents

L’Ajuntament d’Alpuente, amb la coŀlaboració del Patronat Provincial de Turisme, ha posat en marxa una app per a telèfons mòbils amb sistema Android dedicada a la promoció del Camí Reial com a ruta senderista.

La diputada de Turisme, Pilar Moncho, ha comentat sobre aquest tema que «al Patronat apostem per la promoció d’iniciatives turístiques atractives per als visitants, i no hi ha dubte que aquesta ruta atrau molts d’usuaris durant tot l’any i ajuda a posicionar Alpuente com a referent paleontològic».

L’aplicació mostra en un mapa els 40 km d’aquesta senda i ho fa de manera geolocalitzada, la qual cosa permet als visitants poder seguir el trajecte en temps real guiats per GPS sense dependre de cobertura mòbil.

A més, l’aplicació mostra els principals punts d’interès que es troben en els llocs de pas del camí i ofereix informació detallada de cada punt.

El Camí Reial, que en l’edat mitjana constituïa un dels passos naturals del Regne d’Aragó al de València, passa per emplaçaments com l’aqüeducte dels Arcs, catalogat Bé d’Interès Cultural, el jaciment de Corcolilla, amb petjades de dinosaure de fa més de 150 milions d’anys, o el castell del Poyo, l’origen del qual data de l’edat del bronze.

app 1 580x1006 Alpuente recupera i promociona el Camí Reial amb lajuda d’Imelsa i el Patronat de Turisme

Etiquetas

Si te gusta el artículo, ¡compártelo!!

Sobre el autor

Author Gravatar
La Dipu En la Red

Artículos relacionados