La teleasistencia de la Diputació arribarà a més usuaris

La teleasistencia de la Diputació arribarà a més usuaris

La Diputació de València atendrà a més usuaris després de la modificació dels requisits que marcaven el perfil de les persones que podien sol·licitar aquest servei fins al moment.

Est ha sigut un dels punts de l’ordre del dia del ple de la Diputació celebrat aquest matí i que va a afectar directament a la vida de centenars de ciutadans majors de 65 anys que viuen sols o amb persones d’edat similar o problemes de salut i que es van a sumar al col·lectiu d’usuaris que gràcies a la teleasistencia mantenen la seua independència en les seues llars amb la tranquil·litat d’estar atesos.

En modificar els requisits baixant en 5 anys el límit d’edat per a poder sol·licitar aquest servei i augmentant la quantia de la renda que perceben es va a aconseguir arribar a més població i que aquest servei siga, a més d’una prestació com a últim recurs davant l’alternativa dels ingressos en residències o viure amb familiars, un recurs preventiu com s’entén en altres països.

Els punts que s’han modificat i amb els quals es va a ampliar el nombre de destinataris responen al fet que els sol·licitants tinguen més de 65 anys –en comptes de 70 com en les anteriors bases- o 60 anys si té alguna discapacitat superior al 65%.

D’altra banda, quedaran excloses les persones que perceben la quantitat que iguale o supere dues vegades el valor de l’IPREM anual, per la qual cosa s’augmenta en prop de 3.000 euros la renda màxima que deixava fora de l’oportunitat de sol·licitar la teleasistencia a un percentatge de la població de major edat. D’altra banda, s’especifica que s’atendrà amb prioritat en igualtat de puntuació a les persones amb menors ingressos econòmics.

Aquestes modificacions vénen després de la resolució del concurs d’adjudicació per a la prestació del servei de teleasistencia per al qual l’Àrea de Benestar Social ha obtingut un cost per usuari i mes actualitzat i més reduït, per la qual cosa la Diputació de València s’ha compromès a donar un impuls al programa.

Es tracta no solament d’atendre les peticions cursades des dels ajuntaments sense generar llistes d’espera, sinó per a aconseguir l’objectiu d’ampliar la cobertura del programa per a aconseguir a un major nombre de ciutadans, valorant el seu caràcter preventiu i l’alt rendiment social que aporta, en proporcionar seguretat i qualitat de vida a les persones majors afavorint la seua permanència en el propi domicili.

Captura de pantalla 2016 01 27 a las 6.44.18 580x375 La teleasistencia de la Diputació arribarà a més usuaris

 

Etiquetas

Si te gusta el artículo, ¡compártelo!!

Sobre el autor

Author Gravatar
La Dipu En la Red

Artículos relacionados