Els frescos de Sant Nicolau enlluernen després de tres anys de restauració

Els frescos de Sant Nicolau enlluernen després de tres anys de restauració

Els frescos de l’Església de Sant Nicolau de València han recuperat la seua esplendor després de tres anys de restauració, un projecte que ha coordinat la Universitat Politècnica de València (UPV), amb la col·laboració de la pròpia parròquia i el finançament de la Fundació Hortensia Herrero. Els resultats de la rehabilitació, que permetrà que el conjunt torne a enlluernar als visitants del temple, serà presentat este dijous.

Serà en una roda de premsa a les 11.30 hores en l’Església de Sant Nicolau, que comptarà amb la participació dels directors de la intervenció, la catedràtica i investigadora de l’Institut de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de València, Pilar Roig, i l’arquitecte Carlos Campos; Elena Tejedor, representant de la Fundació Hortensia Herrero; i el sacerdot i rector de Sant Nicolau, Antoni Corbi, informa la institució acadèmica.

Durant l’acte, s’explicarà tota la intervenció arquitectònica i pictoricoornamental duta a terme els últims tres anys, “la més important realitzada fins a hui a nivell internacional tant per la magnitud de l’obra com per les tècniques empleadas”, subratllen els seus responsables.

Cal tindre en compte que, en total, s’han restaurat 1.904 metres quadrats de superfície pictòrica (en la Capilla Sixtina van ser 800 metres quadrats). Junt amb les pintures de la nau, a més, s’han restaurat les capelles, les fatxades i les vidrieres.

Es podrà contemplar també l’exposició ‘Restauración Sant Nicolás’, una mostra gràfica que arreplega l’evolució dels treballs desenrotllats en esta intervenció i que estarà oberta fins al mes de juny. L’exposició s’inaugurarà el mateix dijous a les 19.30 hores i posteriorment la restauració serà beneïda després d’una eucaristia a les 20.00 hores en el temple.

La restauració comprén les pintures al fresc de la nau central, dissenyades per Antonio Colomí i realitzades entre 1694 i 1701 pel seu deixeble Dionís Vidal. En total, són uns 1.800 metres quadrats de superfície pictòrica distribuïda en arcs, llunetes, pilastres, volta i atri que presenten tot tipus de problemes: abolsamientos, pèrdues de cohesió, faltantes, i repintades.

Els treballs han comptant amb l’assessorament del director de l’última restauració que es va dur a terme en la Capilla Sixtina del Vaticà, Gianluigi Colalucci.

fotonoticia 20160203152512 800 580x772 Els frescos de Sant Nicolau enlluernen després de tres anys de restauració

Etiquetas

Si te gusta el artículo, ¡compártelo!!

Sobre el autor

Author Gravatar
La Dipu En la Red

Artículos relacionados