Els Ninots arriben al Museu de les Ciències

Els Ninots arriben al Museu de les Ciències

La Ciutat dels Arts i els Ciències ja ha rebut als més de 700 ninots que formen part de la ‘Exposició del Ninot’ 2016 que per primera vegada podrà visitar-se en el Museu dels Ciències Príncep Felipe, a partir del dissabte.  

El Saló “Arquerías”, en una superfície de més de 2.500 metres quadrats, és l’espai on s’exhibiran les figures seleccionades per les comissions falleres que esperen els vots dels visitants per a salvar-se del foc i ingressar en el Museu Faller.

La recepció dels ‘ninots’ s’ha realitzat al llarg de la setmana, des del dilluns fins el dimecres. Durant estos dies, s’ha instal·lat un photocall en la porta d’entrada perquè els representants de les comissions interessats realitzaren una foto de l’entrega del seu ninot ja que, una vegada dins, fins al dia de la inauguració demà divendres, no està permés captar imatges del muntatge.

La mostra podrà visitar-se del 6 de febrer al 15 de març, de dilluns a dijous de 10 a 20 hores i divendres, dissabte i diumenge, de 10 a 21 hores. L’entrada d’adult serà de 3 euros i l’entrada reduïda de 1,5 euros per a xiquets de 4 a 12 anys, majors de 65 anys i socis del Club Ciutat dels Arts i els Ciències. A més, presentant en taquilla l’entrada a l’exposició del Ninot, els visitants podran beneficiar-se d’un 10 per cent de descompte a l’adquirir l’entrada al Museu, a l’Hemisfèric i la combinada Museu i Hemisfèric.

Els visitants interessats podran comprar una entrada combinada per a assistir a la projecció ‘Flames 3D’ en l’Hemisfèric i visitar també l’Exposició del Ninot. Esta entrada tindrà un preu de 10 euros la tarifa normal i de 8 euros la tarifa reduïda. ‘Flames 3D’ és un documental que narra les grans fites de la vida fallera com la ‘plantà’ o la ‘ofrena’ així com diferents moments en el taller de l’artista i de la comissió. Es projecta de dilluns a divendres a les 17 hores, i els caps de setmana a les 19 hores. També els dies 19 i 20 de març es projectarà a les 15 hores.

A més, el dimarts 16 de febrer, està prevista la conferència ‘Ciencia i falles. Ciència a les falles. Ciència de les fallas’, de lliure accés, prèvia inscripció, impartida per Jesús Catalá, del departament d’Humanitats, Universitat CEU Cardenal Herrera. Associació d’Estudis Fallers.

También la Junta Central Fallera ha programado actividades complementarias como proyecciones, mesas redondas y charlas en torno al mundo de las Fallas que se celebrarán en el Museu de les Ciències. Más información y horarios programa ‘L’Indult del Foc’ 

Etiquetas

Si te gusta el artículo, ¡compártelo!!

Sobre el autor

Author Gravatar
La Dipu En la Red

Artículos relacionados