La final de la Lliga Diputació de València de Raspall es disputarà al millor de tres partides

La final de la Lliga Diputació de València de Raspall es disputarà al millor de tres partides

La diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, ha presentat aquest matí la Lliga Diputació de València de Raspall 2016, al costat del president de la Federació de Pilota Valenciana (FPV), José Daniel Sanjuán, el representant de Val Net, Emili Peris, i diversos jugadors del torneig i persones vinculades al món de la pilota valenciana. 

Isabel García ha destacat en aquesta presentació de l’esport autòcton valencià que “estem comprovant com la pilota té una labor exemplaritzant d’integració amb immigrants i de participació de l’equip femení”.

D’altra banda, i referint-se a la 23ª edició de la Lliga Diputació de Raspall, s’ha informat en la roda de premsa que la fase final, podrà disputar-se fins a en tres partides, a causa del gran interès que desperta en el públic assistir a aquests esdeveniments. La primera final serà en el trinquet de Bellreguard, i la segona, i la possible tercera partida, en el nou trinquet d’Oliva.  En el torneig es jugaran 15 partides en la fase regular, des de febrer a març, on els sis equips s’enfrontaran en una liguilla de tots contra tots. Després, els quatre millors equips disputaran les semifinals en unes eliminatòries al millor de tres partides.

Isabel García ha assegurat que “s’espera una lliga igualada” i ha subratllat “el compromís i suport per part de la Diputació amb la pilota valenciana per l’arrelament d’aquest esport autòcton amb els nostres municipis”.

El representant de Val Net, Emili Peris ha explicat que es van a condicionar els trinquets i a numerar les entrades “per a facilitar l’accés als assistents i evitar les aglomeracions que es repeteixen cada any”. Isabel García ha comentat que la Diputació de València està duent a terme tres línies d’actuació en relació amb aquest esport. La primera d’elles, és la realització de tornejos professionals. La segona és la promoció de l’esport participatiu i minoritari. I, finalment, el foment de les diferents categories d’aquest esport en els pobles valencians.

Captura de pantalla 2016 02 15 a las 16.26.16 580x376 La final de la Lliga Diputació de València de Raspall es disputarà al millor de tres partides

Equips i jugadors valencians 

La Lliga Diputació de València de Raspall arranca demà dimarts, 16 de febrer, i es coneixerà al guanyador absolut el dia 1 de maig, en cas de celebrar-se tres finals.  Els equips de tres són els de Moncho Manuel, Canari Xeraco i Tonet el Genovés; Ian Senyera, Moro Alcàntera Xúquer i Miravalles el Genovés; i Domingo Llutxent, Sanchis Montesa i Roberto Alzira.  Les parelles són les formades per Sergio el Genovés i Coeter Simat de la Valldigna; Molto Barxeta i Sidahmed la Llosa de Ranes; i Punxa Piles i Brisca Oliva.  La competició es disputarà en els 11 trinquets més importants de la modalitat, situats a Bellreguard, Oliva, el Genovés, La Llosa de Ranes, Guadassuar, Vilanova de Castelló, Denia, Xeraco, Piles, Castelló de Rugat i Xàbia.

 

Etiquetas

Si te gusta el artículo, ¡compártelo!!

Sobre el autor

Author Gravatar
La Dipu En la Red

Artículos relacionados