Sona la Dipu portarà el pop-rock a més municipis

Sona la Dipu portarà el pop-rock a més municipis

Més concerts de menor format, major austeritat i total transparència amb la visibilitat del jurat són els tres eixos sobre els quals s’ha concebut Sona la Dipu, la nova edició d’un programa ja tradicional en la casa, les bases del qual han sigut ja publicades per l’àrea de Joventut, Igualtat i Esports de la Diputació de València. Però no acaben ací les novetats, entre les quals destaca igualment un nou premi de música en femení i l’aposta pels artistes locals i la cultura valenciana.
L’objectiu principal del Sona la Dipu, en paraules de la diputada delegada de l’àrea, Isabel García, és “substituir els macroconcerts per actuacions de menor format però que ens permeten arribar a tots els municipis que ho sol·liciten, doncs aquests concerts poden cobrir les necessitats festives de xicotets municipis”. En l’apartat organitzatiu es passa de sis a quatre semifinals i una final, amb dos guanyadors en lloc dels tres habituals. La partida total del programa és de 800.000 euros i es mantindrà el premi a la millor cançó en valencià, encara que aquest guardó no és excloent i “en cap cas pot condicionar que un grup que cante en valencià guanye el concurs”. Promoció de la llengua i també de referents locals com Pep Gimeno ‘Botifarra’ o Dani Miquel, i més presència dels grups del Sona la Dipu en esdeveniments musicals de rellevància en la Comunitat, com l’Arenal Sound, el Low Festival, el Rototom i el festival dels Arts.

Un altre dels canvis és que es prescindeix del Sona la Dipu Dj’s, un programa amb un cost proper als 70.000 euros anuals que “no va tenir la resposta esperada de públic”, segons la diputada de Joventut, que compara les 30 sol·licituds de dj’s presentades el passat any i les més de 100 de grups de pop-rock, que seran la base del Sona la Dipu, al costat del foment de la igualtat de gènere entre les bandes valencianes.

 

Etiquetas

Si te gusta el artículo, ¡compártelo!!

Sobre el autor

Author Gravatar
La Dipu En la Red

Artículos relacionados